Aceasta este o carte de capatai in domeniu, autoarele reusind o performata deosebita. Raising kids who can (n.t.: titlul pentru aceasta editie este „De ce are nevoie un copil pentru a reusi”) se impune ca o diagrama usor de citit si de aplicat in familile (sau in clase de catre profesori) care cauta sa se organizeze si sa dezvolte cooperarea membrilor lor intr-o atmosfera de prietenie si buna dispozitie.” The Family Psychologist, Newsletter al Asociatiei Americane de Psihologie.

Intalnirea de familie reprezinta un concept –cheie pentru lumea expertilor in parenting si a consilierilor familiali, iar „De ce are nevoie un copil pentru a reusi” este prima carte care arata in ce fel intalnirile regulate intre membrii unei familii ajuta la cresterea unor copii si adolescenti responsabili carora le pasa de ceilalti si care sa devina niste adulti capabili si independenti. Better si Lew arata pas cu pas felul in care succesul intalnirilor de familie se transforma in cultivarea celor patru C (conectare, capabilitate, contare si curaj). Cartea ofera parintilor pasi clari, exemple reale si o sumedenie de motivatii.

Better si Lew ne invata cum sa:

Incurajam stima de sine

Abordam disciplina dintr-o noua perspectiva

Cream o atmosfera placuta si eficienta la intalnirile de familie

Folosim intalnirile pentru rezolvarea problemelor si stingerea conflictelor

Croim intalnirea conform cu tipul familie noastre

Betty Lou Bettner este doctor in stiinte si LPC (licensed Professional Counselor), avand Media (SUA Pennysylvania) un cabinet particular in care se ocupa de consiliere individuala, de cuplu si de familie. Betty Lou Bettner este vDiplomat Adlerian, Profesor (cu program part-time) in cadrul Graduate Division a Universitatii Holy Family, Philadelphia (SUA Pennsylvania), precum si membru in conducerea INTERNATIONAL COMMITTEE OF ADLERIAN SUMMER SCHOOLS AND INSTITUTES. Betty

Lou afost director al unui centru de educare familiala si a lucrat in cadrul comitetului executiv al NASAP (North American Society of Adlerian Psychology). Ea are trei baieti si o fata si este parinte adoptiv pentru alti 15 copii.

Amy LEW este doctor in stiinte , LMHC (Licensed Mental Health Councelor), LMFT (Licensed Marriage and Fasmily Therapist), are un cabinet particular unde practica consilierea individuala, de cuplu si de familie, in Newton (SUA Massachusetts). Face parte din colectivul de profesori ai Family Insitute of Cambridge (SUA Massachusetts). Amy a fost vicepresedinte al NASAP (North American Society of Adlerian Psychology). Amy si-a inceput cariera ca educator de copii prescolari. Betty Lou Bettner si Amy LEW au colaborat in mai multe proiecte publicate, inclusiv: Seria-Raising Kids Who Can pentru parinti, educatori si adulti care lucreaza cu copii si Cinderella, the Sequel,When the Fairytale Ends and Real Life Beguns o carte despre realtii la varsta adulta. Cele doua autoare co-editeaza coloana Family Intervention din cadrul The Journal of Individual Psychology.

admin
admin@cartemania.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *