Cititorul este tulburatoarea poveste a unei iubiri neobisnuite, dintre un adolescent si o femeie cu douazeci de ani mai in virsta. Povestea lor se intrerupe, dar se reia neasteptat dupa citiva ani, cind tinarul, acum student, isi regaseste iubita de altadata judecata pentru faptele comise pe vremea cind era supraveghetoare intr-un lagar SS din apropierea Cracoviei.

Romanul a inspirat o ecranizare de succes (cu Ralph Fiennes si Kate Winslet in rolurile principale), care a fost de cinci ori nominalizata la Oscar si la Premiile Bafta si a cistigat un Glob de Aur.

Scriitorul german Bernhard Schlink s-a nascut in 1944 la Bielefeld. A studiat stiintele juridice si din 1992 a fost profesor la Universitatea Humboldt din Berlin. Din 2006 a hotarit sa se dedice in intregime scrisului. A debutat ca autor de fictiune cu romanul Dreptatea lui Selb (1987), primul volum dintr-o trilogie politista care s-a bucurat de un mare succes la public si care cuprinde de asemenea volumele Inselaciunea lui Selb (1992) si Crima lui Selb (2001; Polirom, 2005). Afirmarea internationala o datoreaza insa romanului Cititorul (1995; Polirom, 2002, 2009, 2011, 2018), tradus in peste patruzeci de limbi, distins cu numeroase premii si ecranizat in 2008. La Editura Polirom au mai aparut romanele Intoarcerea acasa (2007), Weekendul (2010), Femeia de pe scari (2015) si volumele de proza Minciuni de vara (2011) si Evadari din iubire (2003, 2014).

Total Views: 232 ,
admin
admin@cartemania.ro

One thought on “Cititorul – Bernhard Schlink

  1. Cartea Cititorul de Bernhard Schlink – o poveste profund emotionanta, care te taie respiratia – ar trebui sa fie citita cu maxima atentie. Recomand aceasta lectura tuturor celor interesati de teme emotionale puternice, secrete sexuale si schimbari in destin. Desi discuta despre grelele obstacole dintre generatii si sentimentele curgatoare, povestea este fascinanta, iar caracterele sunt admirabile. Daca esti gata sa te oferi povestii, atunci aceasta carte este un mare cadou pentru inima ta. Comanda-o imediat de pe Libris.ro sau Carturesti.ro si bucura-te de lectura!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *