O carte uluitoare, scrisa impecabil, pe care ti-e imposibil s-o lasi din mana.“ (Publishers Weekly)

O poveste scrisa cu maiestrie, care te emotioneaza si te marcheaza. Observatiile lui Suleika Jaouad de­spre sine, despre comuniunea cu cei din jur, despre incertitudinea viitorului pot rezona cu oricare dintre noi, fie ca ne-am confruntat cu un astfel de diagnostic sau nu.“ (The Washington Post)

La numai douazeci si doi de ani, Suleika Jaouad are in fata un viitor stralucit. Visurile ii sunt insa curmate de un diagnostic necrutator: leucemie, cu 35% ?anse de supravietuire. Vor urma sedinte indelungate de chimioterapie si o operatie foarte riscanta: transplant de maduva. In ciuda suferintei fizice si psihice extreme, Suleika Jaouad gaseste puterea de a tine un jurnal, in care consemneaza amanuntit incercarile la care o supune boala.

Cand, dupa patru ani, primeste in sfarsit vestea ca nu mai sufera de cancer, descopera ca vindecarea sufleteasca de abia acum incepe. Dorinta de a se reintegra in lumea celor sanatosi o indeamna sa porneasca intr-o lunga calatorie cu masina, impreuna cu terierul ei. Pe drum, ii intalneste pe cativa dintre noii prieteni cu care corespondase despre boala si nu numai. In comuniunea cu ei isi gaseste speranta si puterea de a incepe o noua viata.

SULEIKA JAOUAD este scriitoare, jurnalista si speaker motivational. A studiat la Juilliard, Princeton si Bennington College. La numai douazeci si doi de ani, a fost diagnosticata cu leucemie mieloida acuta. Despre lupta cu boala a scris o serie de articole pentru New York Times intitulata Life, Interrupted, distinsa cu Premiul Emmy. Articolele ei au mai fost publicate in The New York Times Magazine, The Atlantic, The Guardian, Vogue, Paris Review, Los Angeles Times, Glamour si pe site-ul NPR. A fost consilierul lui Barack Obama in probleme referitoare la cancer si a primit mai multe burse si distinctii pentru efortul ei de a-i sustine pe cei care se lupta cu aceasta boala. Discursul ei TED a fost unul dintre cele mai populare in 2019, inregistrand aproape 5 milioane de vizualizari pe YouTube. www.suleikajaouad.com

Total Views: 230 ,
admin
admin@cartemania.ro

2 comentarii la „Intre doua lumi – Suleika Jaouad

  1. Foarte interesanta aceasta carte, prin povestea profunda si emotionanta pe care o inspira. Lectura ei ofera o reintoarcere catre propria persoana, catre ceea ce conteaza in viata si catre cei dragi. Intr-adevar, este un roman pe care nu-l poti lasa din mana si merita toata atentia!

  2. Această carte pare să fie o poveste uluitoare și inspirațională despre puterea de a face față adversităților vieții. Suleika Jaouad ne împărtășește o parte din experiența ei tulburătoare, dar și a luptei și rezilienței sale în fața leucemiei. Este remarcabilă determinarea ei de a tine un jurnal în timpul acestor momente dificile, iar faptul că își găsește refugiul și susținerea în comuniunea cu alți oameni este o lecție prețioasă pentru toți. Cu siguranță, această carte merită citită, iar recenziile pozitive mă încurajează să o adaug pe lista mea de lecturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *