La 28 de ani, visurile lui Stephanie Land de a se inscrie la universitate si a deveni scriitoare s-au naruit repede, dupa ce o iubire de-o vara s-a transformat intr-o sarcina neprevazuta. Nevoita sa iasa din relatia abuziva, in scurt timp se trezeste singura, cu un copil, lucrand ca menajera pentru a se putea intretine.

„Menajera” ne prezinta cu duritate si maiestrie anii pe care Stephanie i-a petrecut in slujba celor instariti, traind ca o „fantoma anonima” care impartasea in tacere reusitele, tragediile si cele mai ascunse secrete ale clientilor ei. Manata de dorinta unui trai mai bun pentru ea si fiica ei, a lucrat ca menajera ziua si a urmat cursuri la seral, scriind neintrerupt in timp ce se zbatea sa obtina o diploma de facultate.

Ea ne spune povesti adevarate care au fost pana acum ignorate: cum poti trai din ajutoare sociale, cum birocratii aroganti au umilit-o chiar si pentru modestele ajutoare de care a beneficiat. Cartea lui Stephanie este un manifest al femeilor si mai ales al mamelor singure, care se lupta pentru supravietuire si pentru a oferi un trai demn copiilor lor, ignorand stigmatul de muncitor sarac.

„Menajera este un strigat de lupta al maselor extenuate si sarace. Nu a mai existat pana acum o prezentare atat de onesta a vietii femeilor muncitoare.”Lidia Yuknavitch, autor al cartii The Book of Joan

admin
admin@cartemania.ro

One thought on “Menajera – STEPHANIE LAND

  1. „Menajera” este o carte in care Stephanie Land povesteste cum a reusit sa lupte pentru a-si implini visurile. Daca consideri ca ai si tu un vis pe care vrei sa-l realizezi, atunci comanda cartea si afla cum sa iti atingi telul! Fii curajoasa si nu ceda in fata dificultatilor; poti sa reusesti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *