„Spatiu, lumina si ordine, iata de ce are nevoie omul ca sa traiasca, pe langa o farfurie cu mancare si un pat.“ (Le Corbusier)

„De ziua mea, oferiti-mi, va rog, un singur, suplu si frumos pahar pentru sampanie – Baccarat sau Lalique. Nu vreau nici sa am lucruri multe, nici sa raspund de ele. Nu vreau decat sa am tot ce-mi trebuie, atunci cand imi trebuie ceva. Multumeste-te sa iti alegi un frumos sirag de perle si spune-le prietenilor ca nu iti doresti cadouri care sa traiasca mai mult decat o sticla de Taittinger sau un buchet de trandafiri mov. Nu, nu vreau obiecte, vreau doar momente.“ (Actrita americana)

„Parfumurile, culorile si sunetele se intrepatrund.“ (Baudelaire)

Niciodata nu e prea tarziu ca sa nu faci nimic.“ (Confucius)

„Cand o femeie se simte perfect imbracata, poate sa uite de ea. Este ceea ce se cheama farmec. Cu cat veti uita de voi, cu atat veti avea mai mult farmec.“ (Scott Fitzgerald)

„Un om este bogat in lucruri de care se poate dispensa.“ (David Toreau Walden)

„Incetati sa mai vorbiti. Incetati sa mai ganditi. Si nu va mai exista nimic de neinteles.“ (Proverb budist)

Stabilita in Japonia de peste douazeci de ani, Dominique Loreau este patrunsa de maniera de viata a tarii sale de adoptie, ce se bazeaza pe principiul Moins pour plus aplicat in toate domeniile, de la materie pana la spirit. Purifica-ti sufletul, goleste-ti sifonierul, renunta la cumparaturile compulsive, mananca frugal, ingrijeste-ti corpul si numai atunci iti vei bucura si spiritul. De la arta de a va simti bine chez vous la arta de a fi fericiti en vous, Dominique Loreau transpune principiile Orientului pentru Occident, plecand de la dictonul japonez care spune ca: „Perfectiunea nu consta in a face lucruri neobisnuite, ci in a face lucruri obisnuite intr-un mod neobisnuit.“

admin
admin@cartemania.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *