Desi lasa impresia ca a vrut sa scrie un roman politist traditional, al carui personaj principal (si narator) este Christopher Banks, celebru detectiv londonez din perioada interbelica si figura cunoscuta in cercurile mondene, Kazuo Ishiguro exploreaza cu ochi de arheolog trecutul, astfel incit trama psihologica si motivatiile detectivului submineaza in permanenta naratiunea politista. Pentru Christopher Banks, cautarea si gasirea parintilor sai, disparuti misterios in Shanghai in anii Primului Razboi Mondial, reprezinta cazul care ar trebui, teoretic, sa-i incununeze cariera de detectiv. Jurnal, confesiune, autoanaliza, romanul Pe cind eram orfani este, dincolo de infiltratiile ironice abundente, o emotionanta poveste despre dragoste si prietenie.

„Roman politist si fabula politica, Pe cind eram orfani confirma locul cucerit de Ishiguro printre cei mai indrazneti si provocatori romancieri britanici.” (The Guardian)

„Ishiguro este un stilist ca nimeni altul, un scriitor care stie ca, de multe ori, adevarul nu poate fi rostit.” (Maclean’s)

„Cel mai curajos, mai comic si mai labirintic roman al lui Ishiguro. Subtil si apasator la inceput, romanul capata incet-incet accente de umor negru.” (The Globe and Mail)

„Pe cind eram orfani va ramine in mintea cititorilor ca o scriere fascinanta si plina de imaginatie, de o inteligenta si un gust cople-sitoare.” (Joyce Carol Oates)

Total Views: 84 ,
admin
admin@cartemania.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *