„Aceasta carte nu contine sfaturi financiare. Dar te ajuta sa devii mai inteligent in plan financiar, asa incat sa poti intelege informatiile pe care le primesti si sa-ti gasesti propria cale spre nirvana financiara. Pe scurt, sa ajungi bogat devenind mai inteligent.“ – Robert T. Kiyosaki

Niciodata nu e prea tarziu sa inveti, mai ales in contextul noului tip de capitalism in care traim. Nu mai e suficient sa economisesti, sa-ti platesti datoriile si sa investesti intr-un portofoliu diversificat. Si daca scolile traditionale nu predau bazele finantelor personale, poti incepe singur sa-ti extinzi cunos­tintele, pentru a-ti schimba viitorul. Kiyosaki prezinta cele cinci tipuri de IQ financiar, necesare fiecarei persoane care doreste sa obtina independenta financiara:

  • Cum sa faci mai multi bani – sa afli cat valorezi cu adevarat, cine iti sunt clientii si cum sa-ti conturezi viitorul financiar.
  • Cum sa-ti protejezi banii – sa privesti taxele ca fiind inerente vietii, alaturi de tine la bine si la rau, caci „nu conteaza cat castigi… ci cat iti ramane“.
  • Cum sa-ti aloci banii – sa inveti cum sa traiesti pe baza unui buget, deoarece nu e suficient sa vrei un trai bun; trebuie sa-l si planifici.
  • Cum sa ai profit prin efectul de levier – sa stii cum sa pui banii sa lucreze pentru tine, aceasta fiind o abilitate cruciala.
  • Cum sa fii mai informat in plan financiar – sa accelerezi procesul de imbogatire, pe masura ce asimilezi tot mai multe informatii.
admin
admin@cartemania.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *